ÉLMÉNY AZ EGÉSZ CSALÁDNAK

A város és környéke a család minden tagjának, kicsinek és nagynak egyaránt tartogat számos látnivalót, programot.
Mókára, játékra, kalandokra, hosszú sétákra és felejthetetlen élményekre invitáljuk Önöket. Indulhatunk?

Macskakő Gyermekmúzeum

A Szent György utcában található múzeum izgalmas látnivalókat kínál az egész családnak. A gyerekek az érzékszerveik segítségével játékos feladatokat oldhatnak meg, interaktív terekbe nyerhetnek bepillantást, beülhetnek egy százéves iskolapadba. Érdekes, színes, lebilincselő.
Bővebben

Városnéző Kisvonat

Mivel Sopronban nem érdemes autóval elindulni turistáskodni, a legjobb megoldás kisvonattal bebarangolni a várost és környékét. A soproni városnéző utak a Fő térről, a fertőrákosi és Fertő parti utak pedig Fertőrákosról indulnak.
Bővebben

Károly-kilátó

Sopron második legismertebb jelképe, melynek tetejéről páratlan panoráma nyílik a városra, az erdőre, a Fertő tóra. Ökoturisztikai Látogatóközpont, kávézó és egy izgalmas játszótér várja a gyerekeket.
Bővebben

Lővér Kalandpark

A soproni Lővérek szívében, árnyas fák hűvösében mintegy 120 akadály, kihívás várja az egész családot.
Bővebben

Taródi-vár

A Felsőlövérekben található vár nevét építtetőjéről, Taródi Istvánról kapta, aki közel 60 évig építette várát. A vár kerek tornyaival napjainkban is látogatható.

Ligneum-SOE Látogatóközpont

A Soproni Egyetem európai hírű Botanikus Kertjében található élményközpont az erdő csodálatos világát, a faanyagok különleges tulajdonságait mutatja be interaktív, játékos módon.
Bővebben

Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda

Ki ne szeretné a lágyan olvadó, finom csokoládékat és az ínycsiklandó süteményeket? Az ország egyetlen, csokoládékóstolóknak is helyet adó csokoládé műhelyében bepillantást nyerhetünk ezen édes világ rejtelmeibe. A csokoládékóstolókra előzetes bejelentkezés szükséges.
Bővebben

Fertőrákosi Barlangszínház és Kőfejtő Témapark

A Kőfejtő (barlang) területe egyszerre ad otthont tematikus, interaktív kiállításnak, őslénytani bemutatónak és kiváló akusztikai képességei miatt színházteremnek.
Bővebben

Nagycenki Széchenyi István Múzeumvasút

A Nagycenk és Fertőboz közötti szakaszon a szolgálatot gyermekvasutasok látják el. Élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Bővebben

Fertőd, Esterházy-kastély

A magyar Versailles néven emlegetett kastély Sopronból autóval mintegy negyed órányira, eredeti pompájában visszaállítva várja látogatóit. A kastély az 1770-1780-as években éli fénykorát, termei Haydn zenéjétől hangosak, Mária Teréziát is vendégül látják. Új, nagyszabású kiállításával bepillantást nyerhetünk a kastély fénykorába.
Bővebben

Nagycenk, Széchenyi kastély

Magyar Tudományos Akadémia, Nemzeti Kaszinó, dunai és balatoni gőzhajózás, magyar lóverseny sport, Lánchíd... Felsorolni is nehéz, mennyi újítás, micsoda nagyszabású reformok fűződnek Széchenyi István nevéhez. A kastélyban helyet kapó kiállítás "A Legnagyobb Magyar" életének és munkásságának állít emléket.
Bővebben

Sopron Gokart

A kb. 380-400 méteres pálya, mely házi versenyek megtartását és éjszakai gokartozást is lehetővé tesz, nagyszerű kikapcsolódást nyújt az egész családnak.
Bővebben

Nyári bobpálya

13 kanyar, 700 méter siklás, 20 méter szintkülönbség. Osztálykirándulás, családi nyaralás, vagy egy barátokkal eltöltött hétvége kihagyhatatlan, kötelező programja.
Bővebben

Family Park

Egész napos önfeledt kikapcsolódást kínál a Soprontól mindössze fél órányira, a Fertő partján található Mesepark. Körhintákkal, hullámvasúttal, traktorpályával, római toronnyal, vizes elemekkel - csak hogy néhányat említsünk a számtalan attrakció közül - várják az egész családot. A Family Park március végétől november elejéig tart nyitva.
Bővebben

Sonnentherme

A deutschkreutzi határátkelőtől nem messze, Lutzmannsburgban található Sonnentherme közel 1000 nm-en, fedett és kültéri medencékkel, a világ leghosszabb VR csúszdájával, baba-és gyermekszaunával garantálja a felejthetetlen kikapcsolódást. Az Átrium Art&Rooms vendégei a belépőjegy árából 5% kedvezményben részesülnek, amennyiben előzetesen recepciónkon igénylik a kedvezményre jogosító kártyát.
Bővebben