AUSZTRIAI PROGRAMLEHETŐSÉGEK

Ha már valamennyi soproni és Sopron környéki nevezetességet megnéztünk, érdemes következő úticélunknak a szomszédos Ausztriát választani. Gyönyörű természeti környezet, páratlan kulturális értékek várják az utazót.
Image
Image

Bécs

Az ezerarcú, nyüzsgő császárvárosban a két leghíresebb kastéllyal kezdjük barangolásunkat! A Belvedere falai között Kokoschka, Klimt és Schiele néhány műve is otthonra talált. Schönbrunn pedig minden évszakban gyönyörű, a káprázatos kastély és parkja, világhírű állatkertje, télen pedig adventi vására felejthetetlen élményt nyújt. A bécsi Hofburg a világ egyik legnagyobb palotakomplexuma. Napjainkban számos kiállításnak, múzeumnak, látnivalónak ad otthont. Kiemelendő a Természettudományi Múzeum pazar kiállítási anyagával, az Albertina, a Sissi Múzeum vagy a Spanyol lovasiskola. A városlátogatást követően ki ne hagyjunk egy jó erős bécsi kávét és egy finom Sacher-tortát!

Kastélyok


A teljesség igénye nélkül ajánlunk kedves vendégeinknek néhány fantasztikusan szép, gazdag kiállítási anyaggal rendelkező kastélyt. Ilyen az Esterházy-palota Kismartonban, Burgenland egyik leghíresebb nevezetessége, a Forchtenstein kastély és nem utolsó sorban a lackenbachi kastély.

Várak


Nem csak a gyerekek szeme csillan fel, ha a híres burgenlandi várakat ajánljuk kalandokra vágyó vendégeinknek. Ki ne hallott volna Fraknó, Lánzsér, Güssing vagy Léka váráról!
Image
Image

Fertő part


Közép-Európa harmadik legnagyobb állóvizének nagy része Ausztriához tartozik. A Fertő táj és a tó a Világörökség része, az osztrák oldalon a Neusiedler See-Seewinkel Nemzeti Park található. A csodaszép, lankás, szőlőültetvényekkel betelepített, hangulatos településekkel körbevett tó körüli részen okvetlenül álljunk meg a szentmargitbányai római-kori kőfejtő és operafesztivál helyszínén, vagy Ruston, Burgenland ékszerdobozában, sétáljunk az óvárosban, vagy a kikötőben. Ne hagyjuk ki a szélmalmot és a világítótornyot Podersdorfban, strandoláshoz pedig Breitenbrunnt, Podersdorfot , Neusiedl am See-t és Rustot ajánljuk.

Mörbisch, Víziszínpad


Igazi kuriózumnak számít a mörbischi Víziszínpad, mely Európa egyik legnagyobb szabadtéri színpadával rendelkezik. Nyaranta csodálatos természeti környezet ad otthont a színházi előadásoknak és zenei műsoroknak.